nl fr en
Kastanje omheining Kastanje omheining kastanje poort poort

Kastanje omheining

De tijd van geïmpregneerde schuttingen ligt achter ons: tegenwoordig kiezen veel mensen liever voor kwaliteit en duurzaamheid. Wil jij een kastanje omheining of kastanje poort zetten? Een kastanje omheining of kastanje poort past perfect in een landelijke omgeving, maar evenzeer in steden en bij nieuwbouwprojecten. Om je (moes)tuin, boomgaard of weiland in een landelijke sfeer te laten baden, is een kastanje omheining uitermate geschikt. Bovendien kan je zo’n omheining gemakkelijk zelf plaatsen. Overigens kan je een kastanje omheining of kastanje poort met uiteenlopende plantensoorten laten begroeien zodat deze gaat ‘leven’. Van voordelen gesproken!

 

Voordelen van een kastanje omheining

Kastanjehout heeft een zachte uitstraling mede dankzij zijn lichtbruine kleur, vergelijkbaar met de kleur van eikenhout. Na verloop van tijd zal een kastanje omheining of kastanje poort op een natuurlijke manier vergrijzen. Kastanje hout is een taaie en elastische houtsoort en behoort dan ook tot duurzaamheidsklasse II: onbehandeld is het zeer duurzaam met een levensduur van vijftien tot vijfentwintig jaar. Omdat het kernhout van de tamme kastanje een hoog gehalte aan looizuur bevat, heeft een kastanje omheining of kastanje poort een natuurlijk weerstandsvermogen tegen schimmels, vocht en extreme weersomstandigheden zoals wind of zout. Daardoor is het onderhoudsarm en milieuvriendelijk.

 

Toepassingen van een kastanje omheining

Een kastanje omheining of kastanje poort is uiterst geschikt als erfafscheiding in tuinen, parken, weides en bossen, maar evengoed als afsluiting voor kippen-, schapen- en geitenweides, of als afscherming van je zwembad of vijver. Andere toepassingen van een kastanje poort zijn het creëren van afzonderlijke ruimtes en de afbakening van minder mooie plekken zoals een composthoop. Een kastanje omheining of kastanje poort wordt vervaardigd uit gekloofde en gepunte latten kastanjehout die met elkaar worden verbonden door een dubbele getorste ijzerdraad. Om een stevige kastanje omheining of kastanje poort te verkrijgen, wordt de omheining of poort met de punten naar boven bevestigd aan kastanje houten palen.

 

Een kastanje omheining van Jadimex

Zowel voor een ‘Franse’ kastanje omheining of kastanje poort als voor ronde palen van kastanje hout kan je bij gespecialiseerde houthandel Jadimex terecht. Bij onze houthandel vind je uitsluitend hout van superieure kwaliteit dat voldoet aan de strengste eisen op de markt. Wij hebben hout voor een kastanje omheining of kastanje poort op voorraad in vele soorten en maten. Wees welkom in onze showroom te Lovenjoel of vraag een offerte aan via het contactformulier.

Kastanje omheining Kastanje omheining kastanje poort poort

Veel van ons hout is FSC® gecertificeerd en komt uit bossen die op een verantwoorde wijze beheerd worden. Dit wil zeggen dat rekening wordt gehouden met ecologische, economische en sociale vragen van het heden en de toekomst.

Tiensesteenweg 225
3360 Lovenjoel (Korbeek-Lo)

Tel. 016/461 961
Fax. 016/460 935

info@jadimex.be