nl fr en
Terrasplanken houten terrasplanken terras hardhout houtsoort

Terrasplanken

Ben je van plan een terras aan te leggen? Waarom kies je niet voor houten terrasplanken? Werken met tropisch hardhout heeft als voordeel dat je er jarenlang van zal kunnen genieten, dat het hout weinig onderhoud vraagt en dat je een unieke en authentieke look verkrijgt.

Plaatsing van terrasplanken

Om terrasplanken te plaatsen, heb je materiaal nodig. Van bevestigingssystemen tot antiworteldoek, van drainagedoeken tot dragers voor dwarsbalken, dit zijn allemaal benodigdheden die je zal moeten aanschaffen voor de plaatsing. Bij Jadimex kiezen we ervoor om te werken met tropische hardhout van duurzaamheidsklasse 1 bij de uitvoering van je terras. Door ons breed assortiment kunnen wij gemakkelijk inspelen op de persoonlijke keuze van onze klanten.

Waarom kies je niet voor houten terrasplanken?
Mukulungu terrasplanken

Op zoek naar een specifieke look? Wij hebben opties in elke stijl en van een verschillende kwaliteit. Wil je graag werken met een specifieke houtsoort? Wij vertellen je wanneer een houtsoort wel of niet geschikt is voor een bepaald doel.

 

Esthetiek van houten terrasplanken

Als je kiest voor houten terrasplanken, wil je gaan voor deze specifieke look. Geen enkel materiaal kan deze uitstraling creëren. Klanten die kiezen voor hout, kiezen dit omdat ze het mooi vinden. Bovendien is onze selectie tropisch hardhout erg duurzaam en zal het jarenlang mooi blijven. In de hedendaagse tuinen worden vaak verschillende elementen gecombineerd om een speels effect te creëren. Een houten terras past ook perfect in dit plaatje.

Als je kiest voor houten terrasplanken, wil je gaan voor deze specifieke look.
Ipé terrasplanken

Bevestigen van terrasplanken

Bij de bevestiging van terrasplanken kan je kiezen voor enkele methodes. Een mogelijkheid is om te werken met inox schroeven. Technisch gezien is dit de beste manier van bevestiging, maar de schroeven zijn zichtbaar op de plank. Wil je liever geen materiaal zien op je terrasplanken? Kies dan voor een blinde bevestiging. Met B-fix of Hardwood clips zal je niets opmerken aangezien het materiaal tussen de planken verwerkt wordt en daardoor niet zichtbaar is.

Terrasplanken bij Jadimex

Heb je vragen over de plaatsing van terrasplanken? Heb je een houtsoort in gedachten, maar ben je niet zeker of deze wel geschikt is? Bij Jadimex zijn houtexperts aanwezig die jou hierbij willen helpen. Kwaliteit staat bij ons steeds voorop. Contacteer ons via het formulier of kom eens langs in onze houthandel.

Terrasplanken houten terrasplanken terras hardhout houtsoort

Veel van ons hout is FSC® gecertificeerd en komt uit bossen die op een verantwoorde wijze beheerd worden. Dit wil zeggen dat rekening wordt gehouden met ecologische, economische en sociale vragen van het heden en de toekomst.

Tiensesteenweg 225
3360 Lovenjoel (Korbeek-Lo)

Tel. 016/461 961
Fax. 016/460 935

info@jadimex.be