• Ruime voorraad

  • Levering op locatie

  • Kwaliteit gegarandeerd

Houten terras bevestigen doe je zo

Een smaakvol houten terras is een eyecatcher voor je tuin en een fijne plaats om op zonnige momenten te vertoeven. Wist je dat het niet zo moeilijk is om zelf de houten planken van je terras op een goede manier te bevestigen? In deze inspiratietip leggen we je de verschillende bevestigingsmanieren praktisch uit.

Houten terras bevestigen: zichtbaar geschroefd

Wil jij werk maken van je eigen houten terras? Dan kun je ervoor kiezen om de planken zichtbaar vast te schroeven op de houten structuur. Zo vermijd je zwaktes in de houten planken omdat er geen uitfrezingen nodig zijn. De bevestiging is ook uiterst degelijk aangezien de schroef doorheen de volledig plank gaat en het hout zo minder kan gaan werken. Een ander voordeel: je kunt makkelijk een plank verwijderen indien nodig.

 

Deze techniek is ook perfect uitvoerbaar met terrasplanken in alle houtsoorten. Hou er wel rekening mee dat je wat meer plaatsingstijd nodig hebt en dat de positie van de schroeven moet afgemeten worden om ze mooi uit te lijnen.

Houten planken op een terras.

Houten terras bevestigen met schroeven en stoppen

Een andere manier om je houten terrasplanken op een solide manier te bevestigen, is de wijze waarbij je schroeven en stoppen gebruikt voor de bevestiging. Net als bij de zichtbare schroeven zijn er geen uitfrezingen nodig en is ook de sterkte van de bevestiging verzekerd doordat de schroeven doorheen de volledige plank gaan. Deze manier van bevestigen zorgt voor een makkelijke werkwijze in alle situaties en een mooie afwerking aan de bovenzijde. Ook deze bevestiging vraagt wel wat meer plaatsingstijd en ook hier moet de positie van de schroeven afgemeten worden voor een mooie uitlijning van schroeven en stoppen. Hou er verder ook rekening mee dat het met deze werkwijze iets moeilijker wordt om een plank te verwijderen.

Terras met houten planken en een zwembad.

Houten terras bevestigen: clipsysteem aan de zijkant

Maak je gebruik van een clipsysteem om je houten terras te bevestigen? Dan ga je voor een snelle plaatsing waarbij je geen schroeven hoeft af te meten dankzij de brede clips die de planken perfect op hun plaats houden.

 

De onzichtbare bevestiging aan de bovenzijde is ook esthetisch uiterst aangenaam. Deze manier van bevestigen doe je alleen met voldoende stabiele houtsoorten aangezien de planken iets zwakker worden aan de uitgefreesde delen. Bij de afwerking heb je meestal alsnog schroeven en stoppen nodig.

Houten terras bevestigen: clipsysteem langs de onderkant

Er bestaat ook een clipsysteem voor bevestiging langs de onderzijde van de plank. Ook bij deze bevestigingswijze plaats je de planken snel zonder uitmeting van de schroeven. Bovendien verwijder je makkelijk een plank indien nodig. Wil je een mooie afwerking verzekeren? Zorg er dan wel voor dat je de nodige profielen en hulpstukken ter beschikking hebt.

Jouw droomproject,
onze jarenlange ervaring

Jouw droom-
project, onze jarenlange
ervaring

  • Op zoek naar Azobé, Ipé, Padoek of Thermowood?
  • Hout nodig dat niet alleen sterk, maar ook mooi is?
  • Nood aan nieuwe terrasplanken, houten gevelbekleding of een nieuwe omheining?
  • Groot tuin- of bouwproject in het verschiet?
Bekijk onze referenties
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Jadimex,
hout is
onze
zuurstof

Maak vandaag nog een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak via ons contactformulier, of spring gewoon eens binnen tijdens de openingsuren. Dankzij onze centrale ligging zijn wij vanuit alle hoeken van België vlot bereikbaar.

Maak een afspraak
Maak een afspraak
Volg ons via:
Jadimex BV
Tiensesteenweg 225
3360 Lovenjoel (Korbeek-Lo)

Tel. 016/461 961
Fax. 016/460 935
info@jadimex.be
Ma. tem. vrij. : 8u - 17u
Zaterdag : Open tussen 8u en 12u
Zon- en feestdagen : Gesloten

Betalingsmogelijkheden