nl fr en
Thermowood hout tropisch hardhout hardhout verantwoord hout

Thermowood

Wil jij een tuinproject uitvoeren met duurzaam en ecologisch verantwoord hout? Thermowood biedt de oplossing. Thermowood is gemakkelijk te bewerken en heeft een grote duurzaamheid. Daarbij komt nog dat de prijs veel lager ligt dan bij alternatieve oplossingen.

Wat is Thermowood?

Thermowood is thermisch gemodificeerd dennenhout afkomstig uit Scandinavië. Door het proces van thermische modificatie vindt er een moleculaire verandering plaats dat het hout omvormt naar een duurzaam en stabiel product. Thermowood is ecologisch een fantastisch product aangezien het modificeren van het dennenhout met weinig energie tot stand komt. Daarbij komt nog dat het door de modificatie geen voedingsbodem vormt voor schimmels en dat rotting aanzienlijk trager plaatsvindt.

Thermowood gevelbekleding

Om die reden gaat Thermowood veel langer mee dan andere zachthoutsoorten.

 

Troeven van Thermowood

Op ecologisch vlak is Thermowood bijzonder interessant. Het zorgt ervoor dat de Noord-Europese houtsoorten worden opgewaardeerd tot hernieuwbare grondstoffen die op vlak van duurzaamheid en stabiliteit vergelijkbaar zijn met tropisch hardhout.

Thermowood gevelbekleding
Daarnaast is Thermowood een chemicaliënvrij product waardoor het na gebruik volledig gerecycleerd of verbrand kan worden. Heb jij interesse om te werken met Thermowood? Voor terrassen, gevelbekleding en als constructiehout voor pergola’s of tuinhuizen is dit duurzame alternatief voor tropisch hardhout uiterst geschikt. Bovendien is het veel goedkoper. Bij Jadimex beschikken we over een groot aanbod waardoor wij projecten op maat met deze houtsoort kunnen leveren.

Thermowood aankopen bij Jadimex

Door te werken met Thermowood bieden wij onze klanten graag een alternatief aan voor het tropisch hardhout. Heb je vragen over dit product? Wil je er graag mee werken bij je project? Vul een bericht in op het contactformulier of kom langs in onze showroom.

Thermowood hout tropisch hardhout hardhout verantwoord hout

Veel van ons hout is FSC® gecertificeerd en komt uit bossen die op een verantwoorde wijze beheerd worden. Dit wil zeggen dat rekening wordt gehouden met ecologische, economische en sociale vragen van het heden en de toekomst.

Tiensesteenweg 225
3360 Lovenjoel (Korbeek-Lo)

Tel. 016/461 961
Fax. 016/460 935

info@jadimex.be