nl fr en
Thermowood tropisch hardhout hardhout hout gevelbekleding

Thermowood

Wil jij met duurzaam en ecologisch verantwoord hout een tuinproject realiseren zoals de plaatsing van een houten gevel? Thermowood is een gemakkelijk te bewerken alternatief voor tropisch hardhout en heeft eveneens een grote duurzaamheid. Daarbij komt dat de prijs veel lager ligt. Duurzaam hout nodig voor jouw outdoor realisatie? Dan loont het zeker de moeite om je te informeren over Thermowood.

Wat is Thermowood?

Thermowood is thermisch gemodificeerd dennenhout afkomstig uit Finland. Door dat proces vindt er een moleculaire verandering plaats dat het hout omvormt naar een duurzaam en stabiel product. Ideaal als je een buitenproject wil realiseren. Thermowood is een fantastisch ecologisch product aangezien het modificeren met weinig energie tot stand komt. Daarbij komt dat het hout geen voedingsbodem meer vormt voor schimmels en dat rotting aanzienlijk trager plaatsvindt. Om die reden gaat een gevel vervaardigd uit Thermowood langer mee dan een gevel in andere zachthoutsoorten.

Thermowood is thermisch gemodificeerd dennenhout afkomstig uit Finland.
Thermowood gevelbekleding

Troeven van Thermowood

Op ecologisch vlak is Thermowood bijzonder interessant. Het zorgt ervoor dat de Noord-Europese houtsoorten worden opgewaardeerd tot hernieuwbare grondstoffen die op vlak van duurzaamheid en stabiliteit vergelijkbaar zijn met tropisch hardhout.

Op ecologisch vlak is Thermowood bijzonder interessant.
Thermowood gevelbekleding
Daarnaast is Thermowood chemicaliënvrij waardoor het na gebruik gerecycleerd of verbrand kan worden. Heb jij interesse om bij de aanleg van je terras te werken met Thermowood? Voor gevelbekleding en als bekleding van pergola’s of tuinhuizen is dit duurzame alternatief voor tropisch hardhout uiterst geschikt. Bovendien is het goedkoper. Een buitenproject realiseren? Bij Jadimex beschikken we over een groot aanbod waardoor we projecten op maat kunnen leveren.

Thermowood aankopen bij Jadimex

Door te werken met Thermowood bieden we onze klanten een alternatief aan voor tropisch hardhout. Heb je vragen over Thermowood? Wil je graag met deze houtsoort werken in de realisatie van je project of bij de aanleg van jouw houten terras? Vul het contactformulier in of kom langs in onze showroom.

Thermowood tropisch hardhout hardhout hout gevelbekleding

Veel van ons hout is FSC® gecertificeerd en komt uit bossen die op een verantwoorde wijze beheerd worden. Dit wil zeggen dat rekening wordt gehouden met ecologische, economische en sociale vragen van het heden en de toekomst.

Tiensesteenweg 225
3360 Lovenjoel (Korbeek-Lo)

Tel. 016/461 961
Fax. 016/460 935

info@jadimex.be