Jadimex, hout
met een
duurzame meerwaarde
Ontdek onze catalogus Bekijk onze referenties

Van hout tot brandhout

Niets zo gezellig als een knisperend haardvuur om jou en je huisgenoten te verwarmen op winterse dagen. Maar wie houtvuur zegt, zegt brandhout. Hoe weet je of je goed brandhout in huis haalt? In deze blog vertellen we je er alles over.

Wat is brandhout?

De vraag naar brandhout was nog nooit zo hoog als de afgelopen jaren. Het is dan ook van het grootste belang dat je kiest voor een betrouwbare partner die staat voor kwalitatief brandhout. Zo’n partner biedt brandhout aan in verschillende vormen: volle palletten of kleinere zakjes met tropisch hardhout. Let er daarbij altijd op dat je brandhout voldoende gedroogd is. Zo gebruik je het meteen in je kachel of open haard en verkrijg je het hoogste rendement.

De vraag naar brandhout was nog nooit zo hoog als de afgelopen jaren.

Zo selecteer je brandhout

Prijzen vergelijken van brandhout is geen eenvoudige klus. Mensen vergelijken vaak de verkeerde volumes met elkaar waardoor een vertekend beeld ontstaat. Kies je voor een leverancier die zich houdt aan alle regels? Dan ben je zeker dat jij een goede aankoop doet.

 

 

Ga voor gebruiksklaar brandhout

Niet elk formaat brandhout past in je haard of kachel. Stukken hout van 33 à 40 cm lengte zijn perfect. Mag je gelijk welke houtsoort gebruiken als brandhout? Nee, beuk verdient de voorkeur. Is dat hout voldoende droog tot in de kern en wordt het gestapeld op palletten? Dan vervoer je het brandhout niet alleen optimaal, je hebt ook de ideale brandhoutleverancier gevonden!

Wie houtvuur zegt, zegt brandhout.

Brandhout nodig? Weet wat je koopt

De meeteenheid voor brandhout is de stère. Een stère is het volume hout dat je krijgt wanneer je niet-gekloven hout van één meter lengte stapelt over een breedte van één meter en tot op een hoogte van één meter. En dat heeft enkele gevolgen. Want een stère hout die bestaat uit houtblokken die korter zijn dan een meter of die gekliefd zijn lijkt kleiner. Hoe weet je dan of je effectief één stère hout krijgt? Maak gebruik van een omrekeningscoëfficiënt. Let wel, die verschilt afhankelijk van de houtsoort en het type houtproduct.

Zorg er verder ook voor dat je weet wat de calorische waarde is van je brandhout. Dat is de hoeveelheid warmte die vrijkomt bij een volledige verbranding van het brandhout. De volumineuze massa van hout verschilt van houtsoort tot houtsoort. Daardoor kan ook de calorische waarde van een stère hout sterk afwijken. Meer dan genoeg redenen dus om wat langer stil te staan bij de keuze voor een professionele brandhoutleverancier.

Vertrouw op het brandhout van Jadimex

Kijk je er al naar uit om de koudere dagen in de nabijheid van een gezellig haardvuur door te brengen? Ga dan op zoek naar een betrouwbare leverancier van brandhout, Jadimex bijvoorbeeld. Zo sta je nooit in de kou.

 

Benieuwd naar het brandhout-aanbod van Jadimex? Neem dan snel contact met ons op.

Vertrouw op het brandhout van Jadimex.

Jouw droomproject,
onze jarenlange ervaring

Jouw droom-
project, onze jarenlange
ervaring

  • Op zoek naar Azobé, Ipé, Padoek of Thermowood?
  • Hout nodig dat niet alleen sterk, maar ook mooi is?
  • Nood aan nieuwe terrasplanken, houten gevelbekleding of een nieuwe omheining?
  • Groot tuin- of bouwproject in het verschiet?
Bekijk onze referenties
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Jadimex,
hout is
onze
zuurstof

Maak vandaag nog een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak via ons contactformulier, of spring gewoon eens binnen tijdens de openingsuren. Dankzij onze centrale ligging zijn wij vanuit alle hoeken van België vlot bereikbaar.

Maak een afspraak