Jadimex, hout
met een
duurzame meerwaarde
Ontdek onze catalogus Bekijk onze referenties

Alles wat jij moet weten over terrashout

Hout is een warm, natuurlijk en duurzaam materiaal. Je gebruikt het voor verschillende toepassingen. Een van de bekendste is zonder twijfel terrashout. Meer weten over terrashout, de plaatsing en het onderhoud? Lees dan snel verder.

Vele soorten terrashout

Terrashout trotseert de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Langdurige zonnestraling in de zomer en vocht in het herfst- en winterseizoen. Omdat tropisch hout bijzonder goed bestand is tegen die klimaatschommelingen is het sterk aan te raden om een tropische hardhoutsoort te kiezen als terrashout. Enkele vaak voorkomende soorten terrashout zijn Padoek, Afrormosia, Mukulungu, Itauba en Ipé. Een ruim aanbod sterke en slijtvaste soorten terrashout in verschillende prijsklassen waarin ook jij ongetwijfeld je gading vindt.

Zo plaats je terrashout.

Zo plaats je terrashout

Heb je besloten om je tuin te voorzien van een aangenaam terras waarop het altijd gezellig vertoeven is? Dan is een goede plaatsing van je terrashout de enige garantie op succes. Om de onderstructuur te realiseren, werk je op palen en met een antiworteldoek. Een verharde ondergrond zoals stabilisé, beton of een plat dak is zeker ook geschikt. Nivelleren, doe je dan met regelbare balkendragers. Met een goede ondergrond als basis is dan het moment aangebroken om je terrashout te plaatsen. Dat doe je door voldoende afstand te bewaren tussen de onderliggers (50 centimeter) en de terrasplanken (3 tot 5 millimeter afhankelijk van het vochtgehalte en de houtsoort). Maak altijd gebruik van roestvrij materiaal om de terrasplanken te bevestigen op de onderstructuur.

Goed nieuws: terrashout vraagt weinig onderhoud.

Goed nieuws: terrashout vraagt weinig onderhoud

Kies je voor terrashout in tropisch hardhout? Dan ga je voor duurzame degelijkheid voor jaren. Want een houten terras vraagt weinig onderhoud. Wat je wel kunt doen, is je terrashout van tijd tot tijd eens reinigen met een harde niet-metalen borstel. Dat kan met azijn, een zoutoplossing of bleekwater. Zo verwijder je stof, vuil en beginnende mosaangroei snel en efficiënt. Stel je op een bepaald moment vast dat de kleur van je terrashout vergrijst? Dan is dat volledig normaal en te wijten aan de invloed van de uv-stralen van de zon op je hout. Die vergrijzing heeft geen enkele invloed op de levensduur of kwaliteit van je terrashout. Zie je je terrashout toch liever zo lang mogelijk in de originele kleur? Dan doe je er goed aan om het te oliën of te beitsen. Herhaal je dat procedé om de één à twee jaar? Dan geniet je uiterst lang van je terrashout.

Ontdek alles over terrashout

Terrashout staat synoniem voor een woud aan mogelijkheden. Wil je meer weten over jouw ideale terrashout of heb je behoefte aan professioneel advies? Bij Jadimex zetten we onze expertise maar al te graag in om jou het ideale houten terras te bezorgen. Neem contact met ons op.

Jouw droomproject,
onze jarenlange ervaring

Jouw droom-
project, onze jarenlange
ervaring

  • Op zoek naar Azobé, Ipé, Padoek of Thermowood?
  • Hout nodig dat niet alleen sterk, maar ook mooi is?
  • Nood aan nieuwe terrasplanken, houten gevelbekleding of een nieuwe omheining?
  • Groot tuin- of bouwproject in het verschiet?
Bekijk onze referenties
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Jadimex,
hout is
onze
zuurstof

Maak vandaag nog een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak via ons contactformulier, of spring gewoon eens binnen tijdens de openingsuren. Dankzij onze centrale ligging zijn wij vanuit alle hoeken van België vlot bereikbaar.

Maak een afspraak