Jadimex, hout
met een
duurzame meerwaarde
Ontdek onze catalogus Bekijk onze referenties

Wat is thermisch gemodificeerd hout?

Op zoek naar een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout? Dan zit je goed met thermisch gemodificeerd hout. Elke houtsoort kan thermisch gemodificeerd worden om zo tot een product te komen dat probleemloos de meest afwisselende weersomstandigheden weerstaat. En dat haast zonder onderhoud. Ontdek er alles over.

Thermisch gemodificeerd hout voor buiten

Hout voor buiten moet vele weersinvloeden weerstaan: vocht, regen, koude en warme temperaturen. De meeste houtsoorten zijn gevoelig voor insecten en schimmels door vochtinfiltratie. Thermisch gemodificeerd hout is een prima alternatief voor buiten. Om de duurzaamheid van sommige houtsoorten te verhogen wordt thermisch gemodificeerd hout verwarmd tot meer dan 190 graden Celsius (de temperatuur die nodig is voor de verduurzaming verschilt van houtsoort tot houtsoort). Het resultaat: een veel hogere duurzaamheid. Het hoeft daarom niet te verwonderen dat thermisch gemodificeerd hout vaak wordt gebruikt voor buitentoepassingen zoals gevelbekleding of terrasplanken.

Thermisch gemodificeerd hout = duurzaam hout.
Thermisch gemodificeerd hout vraagt minimaal onderhoud.

Voor- en nadelen van thermisch gemodificeerd hout

Thermisch gemodificeerd hout biedt je tal van voordelen. Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid zijn er daarvan twee. Kies je voor thermisch gemodificeerd hout? Dan krijg je duurzaam Europees hout dat vaak een goed alternatief biedt voor tropisch hardhout. Daarnaast garandeert het een goede dimensiestabiliteit en een minimale vochtopname. Thermisch gemodificeerd hout is ook volledig en tot in de kern behandeld. Zo zaag en frees je het zonder dat al die werkzaamheden de beschermende eigenschappen negatief beïnvloeden. En dat is uiteraard een van de grote redenen waarom thermisch gemodificeerd hout steeds vaker gebruikt wordt voor buitentoepassingen. Toch heeft thermisch gemodificeerd hout ook enkele minpunten. Een daarvan is de mindere buigzaamheid. Door de droogte die het thermisch gemodificeerd hout heeft zal het ook moeilijker zijn om een mooie zaagsnede te verkregen. Een scherp zaagblad is dan ook een must.

 

Thermisch gemodificeerd hout vraagt minimaal onderhoud

Met thermisch gemodificeerd hout hoef jij je geen zorgen te maken over onderhoud. Beitsen of oliën is niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Na enige tijd krijgt het thermisch gemodificeerd hout vanzelf een grijze toets. Wil je de kleur toch zelf bepalen? Dan is een beits- of oliebeurt natuurlijk wel een goede optie. Meer weten over thermisch gemodificeerd hout? Of geïnteresseerd in een van de vele toepassingen voor buiten? Bij Jadimex staan onze experts je bij met raad en daad. Neem snel contact met ons op.

Jouw droomproject,
onze jarenlange ervaring

Jouw droom-
project, onze jarenlange
ervaring

  • Op zoek naar Azobé, Ipé, Padoek of Thermowood?
  • Hout nodig dat niet alleen sterk, maar ook mooi is?
  • Nood aan nieuwe terrasplanken, houten gevelbekleding of een nieuwe omheining?
  • Groot tuin- of bouwproject in het verschiet?
Bekijk onze referenties
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Jadimex,
hout is
onze
zuurstof

Maak vandaag nog een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak via ons contactformulier, of spring gewoon eens binnen tijdens de openingsuren. Dankzij onze centrale ligging zijn wij vanuit alle hoeken van België vlot bereikbaar.

Maak een afspraak